Welkom bij de AVG-hub van X

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) treedt op 25 mei 2018 in werking. De AVG bouwt voort op en moderniseert bestaande EU-regelgeving voor gegevensbescherming en privacy. Deze regelgeving wordt vervangen door één set regels aan de hand waarvan wordt bepaald op welke manier persoonlijke gegevens moeten worden verzameld en verwerkt. In deze regelgeving wordt ook de overdracht van persoonlijke gegevens van EU-burgers naar landen buiten de EU behandeld. De regelgeving bevat duidelijke richtlijnen voor bedrijven die actief zijn in de EU en andere internationale markten, waar uiteenlopende juridische structuren en benaderingen worden gehanteerd voor gegevensoverdracht en het commerciële gebruik ervan.

Ben je klant bij Twitter voor bedrijven?
Bekijk onze V&A voor uitgebreide informatie over de AVG en voor advies voor adverteerders in de EU.

 

Hoe Twitter omgaat met privacy en de AVG:

Het beschermen van de privacy van onze gebruikers staat centraal bij onze werkzaamheden. Bescherming van de anonimiteit, nuttige privacy- en beveiligingsopties en ons streven naar transparantie zijn basisprincipes die horen bij het DNA van ons bedrijf. Wij werken samen met maatschappelijke organisaties, wij bieden het hoofd aan overheden en we blijven ons ontwikkelen bij het documenteren van ons werk.

Ter voorbereiding op de AVG hebben we een multidisciplinair team samengesteld bestaande uit senior teamleden vanuit onze hele organisatie. Daarmee zorgen we ervoor dat we niet alleen voldoen aan de AVG, maar dat dit ook voortkomt uit onze principes en de overkoepelende visie van het bedrijf.

Onze teams hebben hieraan de afgelopen tijd achter de schermen gewerkt. Maar de implementatiedatum van de AVG nadert snel, dus zullen we ons platform, beleid en activiteiten gaan bijwerken. Ons doel is, net als altijd, om onze beloftes aan onze gebruikers na te komen en om toonaangevende transparantie en controle te bieden aan gebruikers.

 

Belangrijkste aandachtsgebieden:

Product:
Voor EU-gebruikers wordt ons product bijgewerkt, zodat dit voldoet aan de vereisten van de AVG. We gaan een ervaring op maat creëren die meer transparantie biedt over wat we met jouw gegevens doen en hoe deze door Twitter worden opgeslagen.

Beleid:
Ons privacybeleid wordt in overeenstemming met de AVG bijgewerkt met wijzigingen omtrent gegevensportabiliteit, de overkoepelende toegangsvoorwaarden voor EU-gebruikers en de vereisten voor gegevensanonimiteit. Wij blijven zorgen dat jouw privacy beschermd blijft.

Transparantie:
In overeenstemming met ons voortdurende streven naar transparantie willen we dat dit proces duidelijk is voor onze gebruikers. Daarom blijven we je op de hoogte houden, bijvoorbeeld via meldingen in producten en bijgewerkte blogcontent. Daarnaast zorgen we ervoor dat onze publieksgerichte materialen toegankelijk en doelgericht zijn.

 

We blijven jouw Twitter-ervaring verbeteren op een manier die past bij ons als bedrijf en ons streven om jouw privacy te beschermen. We hopen dat je de waarde van deze wijzigingen inziet.